søndag den 24. februar 2013

Forårsfornemmelser

er jo ikke lige det, der præger tilværelsen i øjeblikket. Men alligevel kunne jeg ikke styre trangen længere, og derfor er der i dag sået frø. 14 forskellige slags blev det til.


Jeg er godt klar over, at der ikke er dagslys nok i øjeblikket, så derfor har jeg investeret i Nelsons plantelys.  Sættet fås bl.a. hos MP Havedesign, og som medlem af Haveselskabet får man en pæn rabat. Jeg har også set det i Silvans tilbudsavis for denne uge. Prisen er nogenlunde den samme.

Desværre havde jeg ikke lige tænkt over, at arrangementet var for bredt til at stå i vindueskarmen, men så måtte det jo på gulvet!

12 kommentarer:

 1. Sjovt, jeg har også taget mit Nelson-sæt fra MP Havedesign i brug i dag. har dog kun sået tre slags frø: porrer, Gråblad og Scabiosa 'Perfecta Blue'.

  Min eneste nogenlunde egnede vindueskarm er fyldt op med små potter, så det er dejligt med Nelson, der kan stå på mit arbejdsbord :)

  SvarSlet
 2. Held og lykke med projektet, det er spændende hvor længe det varer, inden der kommer små spirer op.

  SvarSlet
 3. Tak. Jeg skal nok lave nogle updates:-)

  SvarSlet
 4. Jeg er efterhånden ret sikker på, at du bliver glad for vækstlys til dine planter. Har selv investeret (dog i en anden lampe) og mine frølinger er fine kompakte og kraftige. Held og lykke med dine såninger :-)

  SvarSlet
 5. Det ser rigtigt godt ud det Nelson. Helt sikker noget der skal kigges nærmere på, så man kan få lidt mere lys til de små.

  Jeg kunne heller ikke selv vente længere, men har i stedet for ekstra lys, sået i en køligere temperatur.

  SvarSlet
 6. Du spurgte på min blog om antal timer med vækstlys. Jeg har svaret dig der, men vil også lige svare dig her.

  Jeg har vækstlyset tændt 16 timer. Jeg er også novice, men har læst mig til, at planterne har behov for 8 timer til at "hvile". Jeg har købt et billigt "tænd-og-sluk-ur" i Ikea, som styrer tiden, så jeg ikke skal tænke mere på at få tændt og slukket for lyset.

  SvarSlet
  Svar
  1. Glimrende ide. Kommer lige i tanke om, at jeg har et sådant ur liggende. Vil straks sætte det i.

   Slet
 7. Har tilmeldt mig som fast læser og glæder mig til at følge din nye have.
  Kan godt forstå, at du ikke længere kunne styre din trang til at så. Det kribler også i mine fingre, men jeg har intet vækstlys og venter derfor lidt endnu.
  Held og lykke med dine 'frølinger'.
  Hilsen Christel

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak. Jeg glæder mig også ....

   Slet
 8. Hej Jeg har også tilmeldt mig som fast løser hos dig,og glæder mig til at følge dig.
  Der er da en del der har købt sådan et Nilson plantelys.Er spænd på at høre jeres erfaringer med det.God dag Jette(mit lille gods)

  SvarSlet
 9. Du ved det sikkert allerede :) Men lyset er først nødvendigt når dine frø er spiret. Indtil da er det nok, hvis de får lidt varme :) Fx et dejligt lunt badeværelsesgulv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nyt for mig, men det giver jo god mening. Ved du tilfældigvis, hvor mange timers ekstra lys planterne bør have?

   Slet

Hvis du får lyst til at lægge en kommentar, vil jeg læse den med glæde.