søndag den 28. april 2013

Morelhaven - nu med pergola

Der har været lidt stilhed herfra de sidste par uger, men det er ikke fordi, her har været stille.  Arbejdet med at fylde krukkerne i forhaven skrider planmæssigt frem. Desværre er der jo slet ikke varme nok i luften endnu til, at alle de forspirede planter kan komme ud og lege - men lidt sommerblomster er det da blevet til.

Tulipanerne er sprunget ud i dag
Hvid klematis og ballonblomst
Scener fra indgangspartiet
Til gengæld er der sket store ting i baghaven. Hele Bededagsferien er gået med at sætte pergola op. Det har været et kæmpe arbejde for min svigersøn og hans far. Det har været en kold omgang at være ude hele dagen. De er ikke helt færdig, men resultatet lover godt (synes jeg). 

FØR - mod vest
EFTER - mod vest

EFTER - mod syd

Her kan man se, at projektet ikke er helt færdigt.  Der skal være blomsterkasse hele vejen rundt - kun afbrudt af den lille trappe midt på de to sider. På de modsatte sider bliver der sat wire op, så der kan plantes klematis, slyngroser og lignende, der kravler opad.

Og så mangler der selvfølgelig en havelåge, som er købt, men først bliver leveret i næste uge, - og måske nogle nye havemøbler!




søndag den 7. april 2013

Agurk?

Jeg har fået denne skønne plante foræret af en kollega, og jeg tror, det er en agurk (kan ikke læse hendes notat på plantepinden, og hun sidder og feder sig i Sydafrika i øjeblikket).  Der er grøde i den - og som I kan - også masser af små sideskud.



Jeg kender intet til agurkeplanter, så hvis der er nogle behjertede sjæle derude i blogland (og det ved jeg jo, der er!), kan I så ikke give mig et praj om, hvad jeg skal gøre.

Jeg er godt klar over, at den skal have en længere pind, men skal jeg også knibe sideskudene? - ligesom på en tomat.

onsdag den 3. april 2013

Hornviol-teater

Kan man blive andet end glad i låget, når solen skinner fra en skyfri - og har fri!!


Og når nu forårsblomsterne ikke viser sig, så må man jo være lidt opfindsom, og derfor tog jeg på en inspirationstur til Bilka.  Jeg var med bussen - og godt for det - for ellers havde jeg købt stort ind af alle de mange smukke clematis, hortensia og andre skønne sager.  Jeg gik hele tiden og daskede mig selv over fingrene - mentalt i hvertfald. Det er altså for tidligt, når jeg ikke kan opbevare dem ordentlig - hverken inden- eller udendørs.

Jeg kunne dog ikke stå for disse søde hornvioler, som blev plantet ud i nyindkøbte potter fra Ikea, og se resultatet her: mit eget lille hornviol-teater! Nu håber jeg bare, at frosten ikke gør det af med dem.


Efter at have nydt både frokost og eftermiddagskaffe i et solrigt hjørne gik jeg i gang med at rokere rundt på de store, nye krukker, og jeg måtte ret hurtigt konstatere, at der overhovedet ikke er nok!!

Senere fik jeg sået flere forskellige staudesorter og enkelte sommerblomster.