fredag den 27. juli 2012

Sidste feriedag

Og kan man tilbringe den bedre end i haven på en så skøn sommerdag? Jeg tror det ikke.

Heldigvis lufter det lidt, så det ikke bliver alt for varmt. Jeg har også brugt det meste af formiddagen i skygge i baghaven og er heldigvis færdig nu med kratteriet mellem fliserne.

Fordelen ved at sidde på min gamle mælkekasse (for at skåne knæene lidt) og skue ud over "vidderne" er, at jeg har fået lidt mere overblik over, hvad der skal ske med indretningen. Noget af det bliver langtidsprojekter, da det også koster penge, men heldigvis kan jeg trække lidt på Jespers know-how - og forhåbentlig også arbejdskraft.

Først og fremmest skal jeg have købt en masse krukker, så der kan gøres klar til at plante løg. For det er et MUST i den nye forårshave. Gerne i rå (men ikke industrielle) mængder. Nok til at jeg nænner at klippe af dem, hvis jeg nogensinde når så langt!

Baghaven ser nu sådan ud. Første projekt er en havelåge mod øst.

Mod vest
Mod øst
Det blå hjørne med lathyrus i blomst
Nærbillede af pæonvalmue. Den er da smuk!
Den hvide gruppe med pæonvalmue i blomst
Den gule gruppe. Lidt snyd med den hvide Astilbe, men den passer bedre dér sammen med tobaksplanten "Lime Green"

Det lilla hjørne


tirsdag den 24. juli 2012

Færdig med at kratte

Forhaven mod vest




I hvert fald for de næste par dage, for jeg har fået den sygeste vabel på lillefingeren på højre hånd. Jeg har godt nok prøvet at bruge venstre, men det er altså ikke med samme resultat.
Jeg er blevet helt færdig i forhaven, og baghaven må altså lige vente et par dage. Jeg tror ikke, at det bliver helt så vanskeligt. Der er mindre mos og større ukrudt mellem fliserne.

Hornviolerne ser søle ud
Hornviolerne er blevet klippet ned. De ser lidt anstrengte ud nu, men jeg regner med, at de skyder lystigt løs igen. Og så fik jeg jo lige købt en lille staude i Føtex på vejen - denne gang en stor, flot brudeslør til 40 kr. Det er da fundet! Foreløbig står den i den hvide "have" sammen med den brudeslør, jeg tidligere i år har købt hos Staudefeen. Med i gruppen var også den flotteste pæonvalmue, som jeg har dyrket fra frø. Nej, hvor er den flot, men SUK hvor er den hurtig væk igen. Jeg må se, om jeg kan få samlet nogle frø til næste års sæson.

Den hvide "have"


Den nye hortensia
Sommerfuglelavendler



Hortensiaens knop matcher de gule hornvioler perfekt


mandag den 23. juli 2012

Kratterier

Skøn dag. Jeg har fortsat kratteriet i forhaven og mangler kun den sidste femtedel ved indgangspartiet og under trappen. Jeg var dog nødt til at stoppe både for ikke at få alt for mange vabler, men også fordi min ryg og skuldre ikke kunne tåle mere sol. Det er ganske godt, at det har blæst, for ellers ville der være uudholdeligt i haven. Ulempen er dog, at man først for sent opdager solens magt. Det brænder lystigt nu, så jeg skal nok få fornøjelse af det i nat.

Var forbi Føtex i dag og faldt selvfølgelig for en hvid hortensia og 2 små sommerfuglelavendler. "Flere blomster", kommenterede overboen. Kan man overhovedet få nok?

Skal nok lægge fotos på senere, men lyset er for skarpt nu.

søndag den 22. juli 2012

Dejligt havevejr i dag

Ja, det var det jo sådan set også i går, men da var Diana og jeg travlt optaget med at gøre rent i den gamle bolig. Det var godt nok hårdt arbejde, men til gengæld blev der så rent, som der nok ikke har været, siden vi flyttede ind for 22 år siden!

Bagefter grillede vi i forhaven med Jesper, Nikolaj og Helene. Grillspyd med kylling og skinkesmåkød og ostepølser. Dejligt! Til dessert fik vi hjemmelavet is: cappuccino- og hindbæris. Der går lang tid imellem, at ismaskinen er i brug, men til gengæld bliver det meget lækkert. Hindbærisen havde jeg lavet med stevia som sødemiddel af hensyn til Helene. Resultatet var rigtig godt, men på grund af hindbærene var isen noget hård i det, og til en anden gang skal frugtis køres lige før, det skal spises.

Lige så snart solen gik væk fra terrassen, blev det køligt, og de store trøjer måtte frem.

I dag har jeg renset mellem fliserne i forhaven. Jeg nåede kun ca. 1/3 igennem, så kunne mine fingre og hænder ikke holde til mere. Det blev også lidt mere skyet, og så kunne jeg passende pudse vinduer. Det har jeg ikke rigtig kunne gøre på grund af den evindelige regn.

Vejrudsigten for næste uge lover sol og sommer, og hvor er det dejligt, når man stadig har en uges ferie.

tirsdag den 17. juli 2012

Byger der går og kommer - det er den danske sommer

Denne sætning sang vi en hel del på højskolen i sidste uge, og det passer jo perfekt på vejret i Danmark  i øjeblikket.  Det har blæst flere pelikaner hele dagen, men det har jo den fordel, at vasketøjet når at blive tørt.

Jeg har været i baghaven fra morgenstunden og renset ukrudt langs hegn og hæk.  På godt fire timer nåede jeg kun 3/4 rundt, så jeg ved nok, hvad der skal gøres i morgen.


Formiddagsfoto før og 
og efter en kæmpe sjasker
Det blå hjørne før og 
efter

Stedmoder

Til min overraskelse er stedmødrene sprunget ud i fuldt flor, mens jeg har været væk i sidste uge. Frøene er sået i april måned og er fra Claus Dalby-kollektionen fra Bilka.  Jeg er meget tilfreds med de smukke farver.

De er da smukke, ikke sandt?


lørdag den 14. juli 2012

Hjemme igen

Efter en dejlig uge i golfens tegn på Ikast Idrætshøjskole er jeg nu hjemme igen. Der er megen sandhed i talemåden: "Ude godt - men hjemme bedst", og jeg glæder mig helt vildt til at sove i min egen seng i nat.

At være på golfskole er absolut ikke ferie. Lige fra morgenmad kl. 7 til aftensamling, der slutter mellem 10 og 11 om aftenen, er der gang i den og masser af mennesker om ørerne på en. Men alligevel er det en berigende oplevelse, som jeg varmt kan anbefale. Dette år har desværre været præget af meget regn, og det gør selvfølgelig oplevelsen noget ringere. Man siger godt nok, at der ikke findes dårligt vejr, men kun dårlig påklædning, men jeg må indrømme, at jeg altid vil være godt-vejrs-golfer.

Uge 28 er også en speciel uge i Ikast, da i hvert fald 3/4 af deltagerne er gengangere. Der er derfor stor gensynsglæde, samtidig med at nye bekendtskaber kommer til.

Nu trænger jeg for slvor til ferie, og heldigvis har jeg stadig to uger fri. Jeg har tænkt mig at bruge tiden på at få sat skik på min nye have, rengøre den gamle lejlighed og fremfor alt øve nogle af de ting på golfbanen, jeg har lært i ugens løb. Hvis vejret ellers arter sig!




lørdag den 7. juli 2012

Lummer omgang

Det har regnet det meste af formiddagen her, så udsigten til en tur på golfbanen så noget dyster ud. Jesper og jeg tog dog chancen, og vi nåede at gå rundt på den store bane - for første gang i år. Men hold da op, det var en lummer omgang. Både klamt og vådt, så vi sprang hul 11-14 over.

I morgen går turen til Ikast. Jeg har det sådan lidt ambivalent - på den ene side glæder jeg mig, men på den anden vil jeg hellere være hjemme og få taget hul på haven. Nåh, den løber jo ingen steder, og jeg har heldigvis to ugers ferie mere, når jeg kommer hjem.

onsdag den 4. juli 2012

En dag tilbage

så har jeg f e r i e - åh, hvor bliver det dejligt. Jeg synes også, jeg trænger. Smugstarter allerede fredag, fordi der kommer en tekniker for at installere internetforbindelsen, og da TDC kun kan give et timeslot på 4 timers interval, kan det slet ikke betale sig at tage på arbejde.

Lørdag skal vi gerne ud og røre golfkøllerne, og søndag sætter vi næsen mod Ikast Idrætshøjskole til en lille uges højskoleophold. Det er 4. gang, jeg er der, og med 3/4 gengangere fra de øvrige år, bliver det et hyggeligt gensyn.

Det er en fantastisk oplevelse at være på højskole - kan kun anbefale det. Ikke just afslappet ferie, da der foregår noget fra kl. 7-22, men alligevel berigende stunder, som man kan leve længe på i løbet af vinteren.

Den sidste flyttekasse er pakket ud i dag, og de tomme bliver hentet i morgen. Det er lidt svært at vænne sig til nye rutiner, især om morgenen går jeg lidt forvirret rundt omkring mig selv.

Når vi kommer hjem fra Ikast, skal jeg i gang med indretning af haven. Det g l æ d e r jeg mig til!

mandag den 2. juli 2012

Flytteriet

og det meste af udpakningen er overstået. Der er kun 3 flyttekasser med mine perlerier, der ikke er tømt endnu. De kan godt trænge til en ordentlig grovsortering, så det må vente på til en regnvejrsdag. Vi har knoklet som små bæster, og allerede lørdag aften var huset nogenlunde funktionelt.

Søndag hentede Diana og jeg alle krukkerne på en næsten piftet trækvogn. Det var temmelig hårdt, og det værker da også både i balder, lår og arme i dag. Krukkerne syner af totalt ingenting, så nu ved jeg, hvad jeg skal bruge penge på de næste par måneder.

Imens vi har gået her de sidste par dage, har jeg fået gjort mig nogle tanker om, hvordan haven skal planlægges, men mere om dette senere.

Nu mangler vi blot at få gjort ordentlig rent i den gamle lejlighed og få afleveret nøglerne. Hvem der dog havde en stav eller en fe til at trylle det job væk!

Kameraet lå konstant i min taske under flytningen, så ingen billeder - typisk, ik?